ALT OM VITAMIN BOOST

Historien om Eace Vitamin Boost!

Eace Vitamin Boost var det første produkt der ramte hylderne i maj 2020, da Eace Gum først lancerede. Siden har emballagen fået et re-design, men det har stadig samme fantastiske smag. Her på siden kan du læse mere om Eace Vitamin Boost - hvordan det virker og hvordan idéen til tyggegummiet opstod. God læselyst! Idéen til Eace Vitamin Boost? 

Den simple idé om et tyggegummi med vitaminer var startskuddet til alt det Eace Gum er idag. Det kan vi faktisk takke co-founder Asbjørn Dencker's mor for. Idéen opstod nemlig fordi hun har stort besvær med at sluge piller: "Jeg har flere oplevelser som barn, hvor jeg frygtede for min mors liv, fordi hun havde en pille siddende galt i halsen, og talte som Darth Vader" siger Asbjørn Dencker. Senere fandt han ud af, at det ikke kun var hans mor der havde problemer med at sluge piller - faktisk er det hele 40% af den danske befolkning der enten ikke kan lide eller har svært ved at sluge piller. 


Med det i baghovedet ville Asbjørn finde ud af om der ikke var en smartere måde at levere disse næringsstoffer på - her kom tyggegummi, grundet sin convenience, hurtigt ind i billedet.  Hvad gør man så når man har idéen? 

Kort efter idéen poppede op, begyndte Asbjørn at ringe til tyggegummi fabrikker i ind- og udland for at høre om der var nogen der kunne lave tyggegummi med vitaminer. I lang tid, var det eneste han hørte: "nej det kan vi ikke". 


Normalt tyggegummi bliver nemlig produceret under højt tryk og høj varme, hvilket 'dræber' vitaminer og gør dem inaktive. Med andre ord - så virker de ikke og har ikke den ønskede effekt. Efter lang tids søgen fik Asbjørn fat i en dansk pharma-fabrik, der havde teknologien til at kunne lave et tyggegummi med vitaminer, og det var startskuddet til et stærkt samarbejde. Eace Vitamin Boost produceres med en kold og tør teknik der sikrer at næringsstofferne holder sig aktive. 

En lang proces 

Men det er ikke 'bare sådan' at få et produkt på markedet. Efter års arbejde og diverse godkendelser og registreringer, var Eace Gum endelig klar til at lancere deres første produkt. Men inden man kan lancere et tyggegummi, kræver det at man har nogle butikker at sælge produkterne i. De første butikker der kom på var Matas og 7-Eleven, hvor Eace Gum lancerede i Maj 2020 - midt i corona-krisen. 


Meget vand er løbet igennem åen siden da. Blandt andet en deltagelse i Løvens Hule, to nye produkter: Energy Boost og Healthy Teeth og en investering fra Skandinaviens største fødevarekoncern, giganten Orkla. I dag sælges Eace Gum i mere end 1.800 butikker i fire lande. 

Lad os dykke helt ned i Eace Vitamin Boost

Eace Vitamin Boost facts

Eace Vitamin Boost indeholder 10 essentielle vitaminer: C, D, E, K, B1, B3, B6, B7, B9, B12. 


Ét tyggegummi indeholder 25% af det anbefalede reference-indtag af vitaminerne. Altså 25% af hvad du har brug for på en dag. 


Vi anbefaler 1-5 stykker dagligt, og at man tygger i minimum 5 minutter for at få mest ud af vitamin-tilskuddet. Efter 15 minutter er alle vitaminerne i tyggegummiet frigivet. 


Tyggegummiet har en dejlig frisk smag af mint, og smagen holder meget lang tid, hvis vi selv skal sige det. Hvorfor tygge sine vitaminer? 

Udover at det er convenient og smager godt, er der faktisk endnu flere gode grunde til at tygge sine vitaminer. Når man tygger, gør kroppen sig nemlig klar til at modtage næringsstoffer og kroppen er dermed klar til at optage vitaminer, når de frigives gennem tyggegummi. Det er altid godt at tage vitaminer i forbindelse med et måltid - fedtopløselige vitaminer bliver nemlig bedre udnyttet hvis de bliver indtaget sammen med fedt eller fedtsyrer. Hvad gør vitaminerne i kroppen?

Vitaminer er aktive næringsstoffer som kroppen kender og bruger i forskellige processer. I Eace Gum produkter benytter vi generelt kun næringsstoffer vis egenskaber er godkendt af European Food Safety Authority (EFSA), og/eller hvor der er videnskabelige studier der påviser deres effekt. Desuden er produkterne testet med både stabilitets-studier, udtygnings-tests og næringsstofferne for bio-tilgængelighed. 


Vitaminerne i Vitamin Boost bidrager blandt andet til vedligeholdelsen af immunsystemet, vedligeholdelse af huden og håret og reducerer træthed og udmattelse. 

Hvad er der egentligt i en pakke Eace Vitamin Boost? 

Her kunne vi hurtigt remse indholdet af hver vitamin op. Men det er ikke alle der er lige så store vitamin-nørder som os. Derfor prøver vi lige at gøre det lidt lettere at forstå. Hvad er der egentligt af vitaminer i én pakke Eace Vitamin Boost sammenlignet med fødevarer du kender. I én pakke Eace Vitamin Boost er der: 

  • Mere D-vitamin end i 12 æg 
  • Mere E-vitamin end i 100g mandler 
  • Mere K-vitamin end i 7 asparges 
  • Mere C-vitamin end i 2 appelsiner 

Du kan læse meget mere om ingredienserne i Eace Vitamin Boost her. Du kan også læse meget mere om videnskaben eller dokumentationen omkring vores produkter. 
Back to blog

Leave a comment