DOKUMENTATION

Hos Eace Gum er det essentielt at der er dokumentation for vores produkters funktionalitet. 

Derfor benytter vi kun næringsstoffer vis egenskaber er godkendt af European Food Safety Authority (EFSA), og hvor der er videnskabelige studier der
påviser deres effekt. 
Her på siden kan du læse om en lang række videnskabelige studier omkring tyggegummi og de ingredienser vi har puttet i Eace Gum. 

Tyggegummi øger koncentrationsevnen

Mange studier har vist at tyggegummi booster mental performance. Kognitive funktioner såsom koncentration, hukommelse og reaktionstid blev forbedret når testpersonerne tyggede tyggegummi. Man påtænker at boostet kommer fra den øgede blodcirkulation til hjernen, som kommer gennem den fysiske proces i tygningen - nogle studier viste helt op til 25-40% stigning. Dette øger samtidig mængden af ilt i hjernen, hvilket forbedrer hukommelsen and andre kognitive funktioner. 


Læs hele studiet her

Forbedrer årvågenhed

Udover hukommelsen har mange undersøgelser også vist, at tyggegummi kan øge årvågenheden. Tyggebevægelsen i kæben menes at stimulere nerver og dele af hjernen forbundet med ophidselse, ud over at øge blodgennemstrømningen. Dette kan hjælpe folk til at føle sig mere vågne eller holde sig vågne længere. Tyggegummi med myntesmag menes at være særligt nyttigt til dette formål.


Læs hele studiet her

Vitamintyggegummi kan være med til at reducere vitaminmangel

Joshua Lambert, Professor i Madvidenskab på Universitetet for Agricultural Sciences hos Pennsylvania State University, undersøgte vitaminberiget tyggegummi for første gang i 2018. Konklusionen blev at tyggegummi – en behagelig vane for mange – kan være en strategi til at reducere vitaminmangel rundt omkring i verden.


Læs hele artiklen her 

Tyggegummi beskytter tænderne

Den Amerikanske Tandlæge Association anbefaler at tygge sukkerfrit tyggegummi i 20 minutter efter måltider, da det har vist sig at reducere plak, fremme tandemalje, reducere huller og reducere tandkødsbetændelse. Årsagen har at gøre med øget spytstrøm, som reducerer syre på dine tænder, der forårsager forfald. Sørg altid for, at dit tyggegummi er sukkerfrit, da sukkerholdige tyggegummier faktisk kan bidrage til syreopbygningen.


Læs hele artiklen her


Fluor og tændernes sundhed

Du kender sandsynligvis fluor fra din tandpasta. Der er tilsat fluorid i langt de fleste tandpastaer som led i den forebyggende tandpleje i Danmark. Det er veldokumenteret i adskillige undersøgelser gennem årene, at fluorid har en positiv og vigtig effekt i forhold til at forebygge huller i tænderne. Fluorid har vist sig at være så effektivt mod huller i tænderne, at forskere i dag af etiske grunde ikke længere kan få lov at udføre forsøg, hvor en kontrolgruppe af børn børster tænder med tandpasta uden fluorid.


Der er en sammenhæng mellem brugen af fluor, reduktionen af dental caries og stigningen af dental fluorose. Den høje tilstedeværelse af fluor i spyt efter brug af tyggegummi med fluor kan være væsentlig for at forhindre karies.


Læs hele artiklen her


Tyggegummi imod stress og angst

Undersøgelser har vist, at tyggegummi kan hjælpe med at lindre nervøs energi og få dig til at føle dig roligere. Det at spise noget tyggegummi kan være en god erstatning for nervøse vaner, såsom neglebidning og benrystelser, når du føler dig stresset. Dette bakkes op af undersøgelser, som viser, at tyggegummi var med til at reducere stresshormonet kortisol hos mange testpersoner.


Læs hele artiklen her


Grøn te ekstrakts effekt på ånden

De aktive komponenter i grøn te kaldes catechiner. Catechiner er en række polyphenoler som er kendte for deres effekt til at reducere dårlig ånde. Flere studier har dokumenteret denne effekt. Blandt andet nedenstående videnskabelige artikel med test af catechin tilsætning til tyggegummi og deres effekt til at nedbryde dårlig ånde forbindelser som CH3SH.


Læs hele artiklen her 


Koffein i tyggegummi 

Tyggegummi er en meget effektiv måde at optage koffein. Der findes videnskabelige studier som viser en Tmax (tiden for, at højest koncentration indtræder i blod plasma) på 0,73 h holdt op imod en Tmax på 1,42 h for en kapsel indeholdende samme dosis koffein – hvilket indikerer en buccal absorption af koffein – og dermed en hurtigere virkning end indtag via piller/kapsler og energi drik.


Læs hele artiklen her