TYGGEGUMMI FÅR DIG TIL AT SE COOL UD

TYGGEGUMMI FÅR DIG TIL AT SE COOL UD

TYGGEGUMMI FÅR DIG TIL AT SE COOL UD

Når den coronaramte verden en gang åbner op igen, så skal vi jo igen til at socialisere os. Flere af os har helt sikkert glemt, hvordan man overhovedet gør sådan noget.
Så hvordan socialiserer man sig bedre, og hvordan sikrer man sig, at man giver et godt indtryk?

 

En måde at gøre det på er ved at tygge tyggegummi. En undersøgelse fra Beldent, i samarbejde med Del Campo Saatchi & Saatchi, viser nemlig, at tyggegummi får dig til at se mere cool ud.

 

Undersøgelsen fungerede ved, at der blev oprettet en kunstinstallation med identiske tvillinger for at finde ud af, hvilket indtryk tyggegummi har for offentligheden. Tvillingerne blev sat ved siden af hinanden og var hver især klædt og stylet nøjagtigt ens, bortset fra at den ene tvilling tyggede tyggegummi, mens den anden havde et mere statisk og neutralt udtryk. I løbet af dagen deltog museumsbesøgere i en interaktiv udstilling, hvor de besvarede spørgsmål om deres første indtryk af tvillingerne, såsom:
”Hvem tror du bliver inviteret til flere fester?”, ”Hvem er mest populær?” og ”Hvem tror du har et bedre sexliv?” osv.

 

Undersøgelsens resultat viste at ud af de 481 besøgende, der blev stillet en række spørgsmål om tvillingerne, foretrak 73% de af tvillingerne, som tyggede tyggegummi.   Derfra blev der konkluderet, at den gamle sociale stigma om at tyggegummi giver et dårligt indtryk, ikke er sand, men faktisk er omvendt – tyggegummi giver et mere positivt indtryk.

 

Man skal dog huske på, at undersøgelsen ikke er akademisk- eller videnskabelig, men i højere grad er et socialt eksperiment. Alligevel er det et eksperiment, som viser, at tyggegummi er en god måde at have et mere dynamisk ansigt, som folk bedre kan lide end statisk ansigter, da det giver folk et koldt og ikke sentimentalt udseende.

 

Kilder:

DelCampo Saatchi&Saatchi Buenos Aires. (2013). Beldent Almost Identical [YouTube Video]. https://www.youtube.com/watch?v=sk7A56KVNBY 


Beldent – Almost Identical - Kevin Roberts. (2015, October 26). Kevin Roberts. http://www.saatchikevin.com/lovemarks-video/beldent-almost-identical/ 

Back to blog

Leave a comment