STUDIESTART OG OVERSKUD

STUDIESTART OG OVERSKUD

STUDIESTART OG OVERSKUD

September måned betyder studiestart for mange unge mennesker. Enten skal de starte et helt nyt studie, eller også skal de tilbage til studiet på et nyt semester. Mange unge mennesker glæder sig til studiestart og til at komme i gang med hverdagen igen. Dog kan studiestart komme med udfordringer for både nye og gamle studerende. Disse udfordringer kan være både på det faglige niveau, det sociale niveau, det økonomiske niveau eller noget helt fjerde. Der kan være meget at se til for de studerende her i begyndelsen af efteråret, og det kan sommetider virke uoverskueligt at finde tid og overskud til det hele. 

  

TILBAGE TIL RUTINEN IGEN

Der findes flere måder at tackle den travle studietid på. Vi har allieret os med Amalie, som skal tilbage til sit studie på 5. semester, for at høre lidt om, hvordan hun har det med studiestart, og hvordan hun husker sig selv i en travl hverdag. For Amalie er det fedt at komme i gang igen efter ferien og se så mange af hendes medstuderende igen, især efter at Covid-19 pandemien medførte nedlukning og virtuel undervisning i næsten halvandet år. Hun kan dog også mærke, at hun godt kan være træt i løbet af dagen, når der er så meget at se til. Derfor er det vigtigt for Amalie at skabe en fast rutine med nogle gode vaner for at få det bedste overskud i en ellers travl hverdag.   


En god rutine for Amalie er regelmæssig motion, tre måltider om dagen og kommunikation med hendes nærmeste, når hun finder det nødvendigt. Det er også vigtigt for hende at finde tid til at lade op, så hun er klar til den travle hverdag igen. Dette gør hun ved at give sig tid til de små ting i hverdagen. Tid til at lave aftensmad eller tid til at slappe af foran fjernsynet med en god serie. Ellers forsøger hun så vidt muligt at gå tidligt i seng, så hun kan nå at komme ned i gear, uden at hun falder alt for sent i søvn.   


MERE ENERGI I HVERDAGEN

Træthed i en travl hverdag er ikke unormalt, og det oplever Amalie som studerende også. Motion, fornuftig mad og godt med søvn er tre ting, som Amalie benytter sig af for at få mere energi i hendes travle studieliv. Dog kan der være dage, hvor hun simpelthen ikke har tid til at gå op i disse ting, og hvor hun ikke kan nå at passe ordentligt på sig selv. Her nævner hun eace gum som en hjælpende hånd i hendes hverdag. Træthed og udmattelse kan nemlig skyldes mange ting, herunder vitaminmangel, og ét stykke tyggegummi fra eace gum indeholder 25% af det anbefalede daglige indtag af 10 essentielle vitaminer. 


Amalie nævner, at hun er dårlig til at huske at tage hendes vitaminpiller, og derfor er eace gum brugbart i hendes hverdag. For selvom Amalie kan glemme sine vitaminpiller, så er hun vant til at tygge på tyggegummi hver dag, og med eace gum kan hun få sine vitaminer, mens hun tygger på det daglige stykke tyggegummi. På denne måde får Amalie lidt mere energi i en ellers travl hverdag, hvilket giver mere overskud til en god studiestart. For Amalie er overskud i studiestarten altafgørende for resten af hendes semester, og derfor håber hun, at hendes gode råd kan inspirere andre studerende. 


Kilder:

Isager, J. M. (2016). Studiestart udfordrer studerende, undervisere og universitetet. MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, (1).

Hentet fra:

https://tidsskrift.dk/mona/article/view/36376 

Back to blog

3 comments

] Uwujives wti.cyee.eacegum.com.cip.qs http://slkjfdf.net/

ozekuxuqeix

] Ofyiniw wcj.hgbv.eacegum.com.awo.qd http://slkjfdf.net/

alitijihaha

] Ehuxecojo sml.zvvy.eacegum.com.xuq.sv http://slkjfdf.net/

itajsowimago

Leave a comment